چربی های خون دو نوع هستند: کلسترول و تری گلیسرید
کلسترول عمدتا در کبد ساخته می شود : کلسترول بالای خون یا منشا ژنتیک و یا اکتسابی (مواد غذایی) دارد :
عوامل کنترل کننده کلسترول خون عبارت اند از:
غذاهای پرفیبرمانند میوه ها وسبزی ها، غلات کامل، فعالیت بدنی و ورزش، کاهش وزن
عوامل افزاینده کلسترول خون:
انواع غذاهای چرب، لبنیات پرچرب، گوشت قرمز، کربوهیدراتها
استعمال دخانیات: بی تحرکی، چاقی و تری گلیسرید بالا زمینه ساز بیماریهای قلبی و سندرم متابولیک است.
عوامل زمینه ساز تری گلیسرید بالا عبارتند از چاقی، دیابت، سیگار : الکلیسم، بی تحرکی
ژنتیک، مصرف زیاد چربی های اشباع و برخی بیماریها و داروها
راههای کنترل تری گلیسرید عبارتند از: کنترل وزن، محدود کردن مصرف چربی های اشباع، مواد شیرین و نشاسته ای ورزش
بدون نظر